Inloggen
Terug Categorie
 1. Home
 2. Sensoren (detectie)

Sensoren (detectie)

8 subcategorieën

Sensoren zijn de basis binnen machinetoepassingen en spelen een essentiële rol in industriële automatisering. Wij bieden een reeks sensoren volgens de laatste technologieën voor verschillende omgevingen en toepassingen in de automatiseringstechnologie. Ons aanbod bestaat uit inductieve, capacitieve, foto-elektrische, magnetische, ultrasone en druksensoren, maar ook uit o.a. identificatiesensoren, positioneringssesnoren en processensoren.

Meer informatie

Sensoren worden veel gebruikt om ons heen. De onderdelen kunnen waarnemen wat er gebeurt op verschillende plekken binnen processen. Hiermee maken ze het inzichtelijk en kan er op basis van die gegevens een vervolg stap worden gemaakt. Wanneer waardes bijvoorbeeld hoger zijn dan bedoel kan er ingegrepen worden en houd je controle over jouw installaties.

Waarom sensoren?

Door het gebruik van de juiste sensoren op de juiste plekken binnen jouw installaties, krijg je inzicht in de processen en creëer je controle hierover. De sensoren pikken verschillende signalen op , zoals beweging, geluid, temperatuur en licht. Wanneer de signalen die de sensor oppikt buiten de vastgestelde waardes vallen, kan dat wijzen op een fout in de installatie. Vervolgens kunnen de sensoren jou alarmeren en eventuele handeling in werking zetten door het doorgeven van de signalen. Het systeem kan bijvoorbeeld worden stilgelegd om grotere storingen en schade te voorkomen.

Het is belangrijk dat de sensoren juist gekozen en van goede kwaliteit zijn, zodat ze precies en correct meten. Een verkeerde meting kan namelijk zorgen voor onnodige vertragingen in jouw processen.

Wat voor soort sensoren zijn er?

Er zijn veel verschillende sensoren, ook binnen ons assortiment. Dat het aanbod zo breed is komt door de verschillende toepassingen waar de sensoren gebruikt kunnen worden en de signalen die het moet op kunnen vallen. Binnen het assortiment van Van Egmond Groep kan je de volgende sensoren vinden:

 • Benaderingsschakelaars (capacitief, inductief en ultrasoon)
 • Condition monitoring sensoren
 • Fotocellen
 • Toebehoren fotocellen
 • Identificatie-sensoren
 • Positie- en afstandssensoren
 • Processensoren
 • Sensoren voor motion control
 • Sensorkabels en toebehoren
 • Visionsensor

Sensoren kopen

Ben je op zoek naar sensoren voor jouw toepassing? We hebben een ruim aanbod en dus veel keuze. Daarnaast hebben wij ook veel kennis en ervaring die we graag inzetten om jou te kunnen voorzien van een persoonlijk en passend advies. Heb je een vraag of twijfel je nog ergens over? Neem dan gerust contact met ons op via 0314 375 300. We zijn ook per mail beschikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts staan voor je klaar en beantwoorden de meest uiteenlopende en complexe vragen. Zo kan jij de juiste keuze maken voor jouw toepassing.