Inloggen
Terug Categorie
 1. Home
 2. Schakelkasten en behuizingen

Schakelkasten en behuizingen

7 subcategorieën

Gevoelige apparatuur en industriële componenten kunnen door een schakelkast op een veilige manier worden beschermd. Wij bieden schakelkasten en behuizingen van diverse materialen, zoals metaal, roestvrijstaal, kunststof of aluminium. Ga je voor een vloerstaande kast, een stalen wandkast of een praktische modulaire kast? Wij helpen je graag de juiste keuze te maken.

Meer informatie

Je wilt jouw componenten en apparatuur natuurlijk goed en stevig beschermen tegen mechanische en verschillende factoren van buitenaf, zoals stof, vocht en wellicht zelfs vandalisme. De schakelkasten zijn er in verschillende soorten en maten en daarnaast ook met verschillende functionaliteiten, zoals het beheren van de klimatisering.

Waarom een kast en behuizing?

Kasten en behuizingen bieden bescherming aan jouw industriële en elektronische componenten. Ze bieden deze bescherming tegen mechanische factoren die kunnen zorgen voor verstoringen en beschadigingen. Daarnaast houdt het ook verschillende factoren van buitenaf bij de componenten vandaan. Denk hierbij aan stof en vocht en wanneer de kast buiten staat ook tegen vandalisme. Daarbij bieden kasten en behuizingen ook de mogelijkheid om het klimaat in de kast te beheren en controleren. Het is namelijk belangrijk dat het niet te warm, te koud of te vochtig wordt in de kast. Dit kan schade toebrengen aan de onderdelen. Door de mogelijkheid tot klimatisering, kan de apparatuur probleemloos blijven werken onder verschillende omstandigheden.

Welke soorten zijn er?

Bij Van Egmond Groep hebben we kasten en behuizingen in verschillende formaten en soorten. Daarnaast kan je dus ook kiezen voor opties met mogelijkheid tot klimatisering of voor kasten die speciaal zijn ontwikkeld om buiten te staan. We hebben de volgende opties voor jou:

 • IT- en elektronicabehuizingen
 • Klimatisering
 • Outdoorbehuizingen
 • Schakelkasten
 • Schakelkasten hygiënisch design
 • Schakelkasten kunststof
 • Schakelkasten metaal
 • Schakelkasten RVS
 • Toebehoren schakelkasten

 Kasten en behuizingen kopen

Wanneer je op zoek bent naar een ruim aanbod aan kasten en behuizingen, zit je bij Van Egmond Groep goed. Naast dat ruime aanbod hebben wij ook veel kennis en ervaring die wij inzetten om jou te voorzien van een persoonlijk en passend advies. Heb je een vraag over de kasten en behuizingen of twijfel je nog ergens over? Ook dan staan onze experts voor jou klaar. Ze beantwoorden de meest uiteenlopende en complexe vragen, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw toepassing. Neem gerust contact met ons op via 0314 375 300. We zijn daarnaast ook per mail beschikbaar via verkoop@vanegmond.nl.