Inloggen

Relais

16 subcategorieën

Relais zijn belangrijke onderdelen in de elektrotechniek. Er zijn verschillende soorten relais, dus het aanbod bij Van Egmond Groep is dan ook breed. De juiste keuze voor jouw toepassing is afhankelijk van de gewenste functie, vermogen, spanning, spanningssoort, stroom, stroomsoort, bouwvorm, type belasting, aantal polen en type contacten en contactmaterialen.

Meer informatie

Een relais (ook wel bekend als Insteek-, Timer of interface-relais) is een elektromechanisch component dat veelvoudig in de elektrotechniek voorkomt. Het bestaat vaak uit een spoel dat bij bekrachtiging een metalen anker aantrekt waardoor een of meerdere contacten worden gemaakt of verbroken. Ook kunnen pneumatische of elektronische functies, zoals tijdfuncties, bewakingsfuncties of veiligheidsfuncties, worden toegevoegd. Van Egmond Groep biedt een ruim assortiment relais van A-fabrikanten.

Waarom een relais?

Een relais is bruikbaar voor verschillende toepassingen. Meestal wordt een relais gebruikt om met een klein signaal een groter vermogen te schakelen (vaak magneetschakelaars genoemd). Ben je op zoek naar een manier om vertragingen in processen en machines te kunnen inbouwen? Dan kun je gebruikmaken van een relais die tijdvertraagd reageert. Ook zijn er relais waarbij meetwaarden het relais laten schakelen. Denk hierbij aan overstroomrelais, onderstroomrelais, temperatuurbewakingsrelais, niveaurelais en thermische overbelastingrelais. Er zijn zelfs relais waarbij je de functie kunt configureren. Zo heb je de mogelijkheid om meerdere functies en afhankelijkheden te combineren. Een relais kun je ook inzetten voor het beveiligen van machines. 

Er zijn verschillende fabrikanten die relais ontwikkelen. Bij Van Egmond Groep vind je relais van de volgende hoogwaardige merken:

De juiste keuze voor een relais

Relais zijn er in verschillende soorten. De keuze voor een relais is daarom afhankelijk van de gewenste functie, vermogen, spanning, spanningssoort, stroom, stroomsoort, bouwvorm, type belasting, aantal polen en type contacten en contactmaterialen. In combinatie met ons grote assortiment kan de keuze dan misschien lastig zijn. Daarom helpen wij jou graag met de juiste oplossing.

Een relais kopen?

Als professional kies je dan al snel voor Van Egmond Groep. Wil je weten welk relais bij jouw situatie past? Onze experts staan voor je klaar met persoonlijk advies. Contacteer ons gerust via 0314 375 300. We zijn ook per mail bereikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken!