Inloggen Winkelwagen
Terug Categorie
  1. Assortiment
  2. Industriële componenten Energiemeting en energiemanagement

Energiemeting en energiemanagement

8 subcategorieën

Met een energiemeter krijg je accurate informatie over het gebruik van energie. Het geeft jou inzicht in onder andere de voltages en kan daarnaast een signaal afgeven wanneer er sprake is van een storing.

Meer informatie

Investeren in energiezuinige technologie en milieuprestaties verbeteren is belangrijker dan ooit. Vooral op het gebied van wet- en regelgeving zijn er veel ontwikkelingen. Vanaf 2023 moeten kantoorgebouwen bijvoorbeeld minimaal energielabel c hebben. Voldoen bedrijven niet aan deze verplichting vanaf dit jaar? Dan mag het gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt. Inzicht in energieverbruik en daarop acteren is daarom cruciaal. Want hoe inzichtelijker het energieverbruik, hoe eenvoudiger het is om energie en kosten te besparen.   

Bij Van Egmond Groep begrijpen we het belang van betrouwbare energiemetingen en energiemanagement. Om die reden hebben we een assortiment ingericht met producten die hierbij helpen. Van verschillende soorten meters tot energiemanagementsystemen, KWH-systemen en verschillende transformatoren.  

Energiemeters

Pas je als bedrijf energiemanagement toe of ben je dat van plan? Dan mogen de juiste energiemeters niet ontbreken. Ze helpen namelijk bij het monitoren en beheren van elektriciteitsverbruik; een essentieel onderdeel van energiemanagement. In onze Portal vind je vier verschillende soorten meters, waaronder:  

  • Voltmeters
  • Ampèremeters
  • Frequentiemeters
  • KWH-meters  

Het type energiemeter hangt af van hoe ze werken en waarvoor ze worden geïnstalleerd. Zo meet je met een voltmeter de elektrische spanning en met een ampèremeter de sterkte van elektrische stroom. Een KWH-meter wordt weer specifiek gebruikt voor het meten van het elektrische verbruik in een pand.  

Vergelijken en filteren

Binnen deze meters zijn ook weer verschillende opties mogelijk. Denk aan de keuze tussen verschillende merken en series, waaronder ABB en Schneider Electric. Of aan verschillende nauwkeurigheidsklassen, verliesvermogens, breedtes, spanningstype, enzovoorts. Ook stroommeettransformatoren, spanningsmeettransformatoren en toebehoren voor energiemeting vind je in ons aanbod.

Wil je specifiek zoeken op een aantal productkenmerken of merken en series? Via onze productfilter geef je eenvoudig je voorkeur aan voor een van deze opties. Daarnaast is het ook mogelijk om producten met elkaar te vergelijken op basis van verschillende criteria en om duurzame producten te selecteren. Lees hier alles over in de blog over duurzame keuzes in onze Portal. Liever in een persoonlijk gesprek met een van onze productexperts de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op. Samen vinden we de juiste producten die energiemanagement mogelijk maken.