Inloggen
Terug Categorie
  1. Home
  2. Aansluittechniek

Aansluittechniek

2 subcategorieën

Bij het ontwerpen van elektrische apparatuur zijn aansluitklemmen onmisbaar om stroomgeleiders aan elkaar of aan componenten te verbinden. Bij Van Egmond Groep vind je een breed assortiment op het gebied van elektrische aansluit- en automatiseringstechniek. We bieden verschillende aansluitklemmen, connectoren en toebehoren voor meerdere toepassingen.

Meer informatie

Met een aansluitklem verbind je stroomgeleiders aan elkaar, dan wel aan componenten. Aansluitklemmen bestaan dan ook uit twee delen: een deel dat aan de stroomgeleider wordt aangesloten en een deel dat óf aan een andere stroomgeleider óf aan een component wordt aangesloten. Er zijn verschillende soorten aansluitklemmen. Van Egmond Groep is als groothandel specialist op dit gebied. Bij ons vind je verschillende aansluitklemmen van diverse leveranciers.

Waarom een aansluitklem?

Naast dat het werken met aansluitklemmen ruimte- en kostenbesparend is, is er door diverse nieuwe aansluittechnieken ook een hoge snelheidswinst te behalen. Denk hierbij aan insteek-, snij-, veerdruk-, bout- en schroeftechnieken. Door ook te kiezen voor de juiste geleider-materialen, is het mogelijk om compensatiekabels voor thermokoppels aan te sluiten.

Aansluitklemmen worden door verschillende leveranciers gemaakt. Van Egmond Groep heeft een ruim assortiment met aansluitklemmen van bekende leveranciers.

Kies uit verschillende soorten aansluitklemmen

Er zijn diverse aansluitklemmen voor meerdere toepassingen.

  • Klemmen die aders aan elkaar verbinden (doorverbindklemmen).
  • Klemmen die meer dan twee aders aan elkaar verbinden (potentiaalverbindingsklemmen).
  • Klemmen die aan één kant op een printplaat worden bevestigd (print-aansluitklemmen).

Je kunt een aansluitklem ook combineren met een andere functie. Denk hierbij aan een zekeringsklem, klemmen met vrijloopdiodes en relaisklemmen.

Aansluitklemmen kopen

Er zijn dus veel opties mogelijk op het gebied van aansluitklemmen. Welke aansluitklem je nodig hebt, hangt af van je toepassing. Onze specialisten beschikken over veel ervaring. Hierdoor zijn wij in staat om je van een passend advies op maat voor jouw toepassing te voorzien. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Van Egmond Groep kan je ook verder helpen met voorgeconfectioneerde klemmenstroken. Deze kunnen we geheel naar jouw specifieke wensen samenstellen. Je hoeft je dan niet druk te maken over verpakkingshoeveelheden. Onze specialisten nemen het voor je uit handen.

Twijfel je nog ergens over? We beantwoorden de meest uiteenlopende en complexe vragen. Contacteer ons gerust via 0314 - 375 300. We zijn ook per mail bereikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken!