Inloggen
Terug Categorie
  1. Home
  2. Installatiematerialen Vermogensautomaten, hoofdschakelaars en scheiders

Vermogensautomaten, hoofdschakelaars en scheiders

10 subcategorieën

Met vermogensautomaten, hoofdschakelaars en scheiders ontwikkel je een veilige stroomverdeling. De onderdelen beschermen tegen kortsluiting, oververhitting, en overbelasting. Daarbij geven ze jou controle over het in- en uitschakelen van de stroomkring en de daarop aangesloten elektrische installaties.

Meer informatie

Wil je een machine of installatie op een eenvoudige en veilige manier spannings- en stroomvrij maken? Dan heb je een lastscheider nodig. Een lastscheider wordt ook wel isolator genoemd. Het afschakelen met een lastscheider is een zeer belangrijke stap in de procedure om veilig aan een machine of installatie te werken, naast de vaststelling van spanningsloosheid en LOTO (Lock Out Tag Out). Bij Van Egmond Groep vind je verschillende soorten lastscheiders van verschillende gerenommeerde A-fabrikanten.

Waarom een lastscheider?

Met een lastscheider open en sluit je stroomketens onder normale omstandigheden. Dit lukt niet wanneer er sprake is van overbelastings- of kortsluitomstandigheden. Lastscheiders worden vaak als hoofdschakelaar of werkschakelaar gebruikt, soms aangevuld met een hangslotbeveiliging. Hiermee voorkom je dat iemand anders (een onbevoegd persoon) de machine of installatie weer inschakelt. 

Er zijn verschillende fabrikanten die lastscheiders ontwikkelen. Van Egmond Groep biedt lastscheiders van de volgende makers aan:

Verschillen lastscheider en normale schakelaar

Een lastscheider verschilt van een normale schakelaar. Dit komt vooral doordat een lastscheider in de uitgeschakelde stand zorgt voor voldoende contactafstand. Zo wordt het scheiden van de spanning en het in- en uitschakelen van de stroom geregeld. Een ander verschil is de herkenbaarheid van de stand aan de buitenkant. Bij een last scheider is dit beter te herkennen dan bij een schakelaar. 

Vind de juiste lastscheider voor jouw toepassing

Er zijn verschillende soorten lastscheiders verkrijgbaar, met veel opties en accessoires. Het kan daardoor een uitdaging zijn om een lastscheider te vinden voor jouw toepassing. Dankzij onze engineerings- en paneelbouw-ervaring, zijn wij in staat om je van persoonlijk advies te voorzien. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Twijfel je nog ergens over? Onze specialisten beantwoorden de meest uiteenlopende en complexe vragen. Contacteer ons gerust via 0314 - 375 300. We zijn ook per mail bereikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken!