Inloggen

Installatieautomaten

2 subcategorieën

Wil je jouw elektrische installatie beveiligen tegen oververhitting of kortsluiting? Een installatieautomaat geeft jou deze bescherming. Dit onderdeel is dan ook niet te missen in jouw groepenkast. Bij Van Egmond Groep vind je een breed, kwalitatief aanbod aan installatieautomaten van verschillende fabrikanten.

Meer informatie

Met een installatieautomaat heb je de zekerheid dat een elektrische installatie beveiligd is tegen schade door oververhitting of kortsluiting. Dit maakt een installatieautomaat een essentieel onderdeel van een groepenkast. Een installatieautomaat wordt ook wel miniature circuit breaker of zekeringautomaat genoemd. Ook bestaan er installatieautomaten die gecombineerd zijn met aardlekschakelaars; deze heten aardlekautomaten of Alamats. Bij Van Egmond Groep vind je installatieautomaten van verschillende gerenommeerde fabrikanten.

Waarom een installatieautomaat?

In tegenstelling tot smeltpatronen, kunnen installatieautomaten na opheffing van een storing direct weer worden ingeschakeld. Bovendien hoeven ze niet vervangen te worden en is er geen risico dat (per ongeluk) het verkeerde smeltpatroon herplaatst wordt. Door de DIN modulaire uitvoering zijn installatieautomaten eenvoudig in verdelers in te bouwen. Weinig ruimte? Geen probleem! Vergeleken met een smeltpatroon, neemt een installatieautomaat namelijk veel minder ruimte in beslag.

Bij Van Egmond Groep vind je een groot assortiment installatieautomaten voor jouw toepassing. Wij bieden installatieautomaten aan van de volgende A-merken:

De juiste installatieautomaat voor jouw toepassing

Installatieautomaten zijn er in verschillende uitvoeringen. De keuze voor de juiste automaat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan: binnenkomende voeding, afgaand vermogen, kabellengtes, aantal polen en type spanning. Voor diverse verbruikers hebben wij verschillende uitschakelkarakteristieken beschikbaar. Afhankelijk van de plaats in de elektrische installatie, zal er naar de selectiviteit en kortsluitvastheid gekeken moeten worden.

Ons assortiment met installatieautomaten is groot. Zo kun je kiezen uit installatieautomaten die elektromechanisch of elektronisch zijn uitgevoerd. Voor iedere toepassing is een bepaald type installatieautomaat geschikt. Wij helpen je graag met de juiste oplossing.

Een installatieautomaat kopen?

Als professional kies je dan al snel voor Van Egmond Groep. Wil je weten welke installatieautomaat bij jouw situatie past? Onze experts staan voor je klaar met persoonlijk advies. Contacteer ons gerust via 0314 375 300. We zijn ook per mail bereikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken!